El Centre Cultural EL SOCIAL convoca el 18è Premi de Narracions Curtes per al Patge Xiu-Xiu / Memorial Joaquim Puigbò i Mayol, el qual es regirà per les següents:

BASES

TEMA     Relacionat amb el cicle Nadalenc.

OBJECTIU    Fomentar la imaginació i la creativitat dels infants i adults entorn del Nadal i estimular l’augment de l’ús social de la llengua catalana.

DESTINATARIS   Sense límit d’edat i dividits en sis categories:

  • CATEGORIA 1: nens i nenes de Cicle Inicial de Primària (aquesta categoria pot presentar la narració acompanyada d’un dibuix o representació plàstica).
  • CATEGORIA 2: nens i nenes de Cicle Mitjà de Primària.
  • CATEGORIA 3: Nens i nenes de Cicle Superior de Primària.
  • CATEGORIA 4: nois i noies d’ESO.
  • CATEGORIA 5: nois, noies, homes i dones de més de 16 anys.
  • CATEGORIA ADAPTADA : per a tots aquells nois i noies que aprenen una mica més a poc a poc i que necessiten d’un aprenentatge adaptat. En aquesta categoria es tindrà en compte el suport emprat.

PRESENTACIÓ    Un sol autor. Escrits en català, a doble espai i per una sola cara, perfectament llegibles a mà o a ordinador (lletra arial, cos 12), excepte en la categoria adaptada que es podran fer servir pictogrames. L’extensió màxima serà de 4 fulls.

S’hi adjuntarà un sobre tancat, a la part exterior del qual s’indicarà el títol del treball, el pseudònim i l’edat de l’autor. A l’interior constaran les seves dades: nom, cognoms, edat, adreça i telèfon. En el cas de fer la tramesa per correu electrònic, caldrà adjuntar un arxiu amb aquestes dades.

DOTACIONS    Hi haurà dos premis per categoria, el jurat però, pot concedir tants accèssits com consideri oportú.

LLIURAMENT    Els contes es poden entregar en mà o per correu al Centre Cultural EL SOCIAL, carrer  de la Font Vella, 40 08221 Terrassa, de 19 a 21 h (dies laborables).

També es poden enviar per correu electrònic a: xiu-xiu@elsocial.cat

TERMINI D’ADMISSIÓ   El dilluns 12 de desembre de 2017

PREMIS   Tots els premiats rebran una figura del patge Xiu-Xiu.

Els primers premis de cada categoria rebran a més a més una distinció reial:

  • A la categoria 1 tindran l’oportunitat de gaudir d’una visita privada de SSMM els Reis d’Orient.
  • A les categories 2, 3, 4 i 5 tindran una invitació especial per acompanyar a SSMM a la cavalcada del dia 5 de gener.

ENTREGA DE PREMIS    Els lliurarà el patge Xiu-Xiu el dia 26 de desembre a l’atri de l’ajuntament en l’acte de l’arribada del patge a la nostra ciutat.

EDICIONS      L’acceptació d’aquest premi implica la concessió de  tots els drets de l’obra a l’entitat organitzadora. 

Terrassa, octubre de 2017

EL SOCIAL

El president de TerrassaCentre, Xavi Linares, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses associades a l’associació de comerciants TerrassaCentre.

Amb aquest acord de col·laboració, tant TerrassaCentre com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

Per Xavi Linares, president de TerrassaCentre, aquest conveni de col·laboració amb la Cecot i Reempresa “permetrà fer més fort el teixit comercial de la ciutat” i ajudarà a “eliminar definitivament els cartells d’ES TRASPASSA dels locals comercials” del centre de Terrassa. 

Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, ha valorat molt positivament aquest acord i ha destacat la importància de “poder treballar conjuntament amb TerrassaCentre i tots els seus associats per donar-los una alternativa tan si volen traspassar el seu comerç com si volen créixer adquirint-ne un altre”.

TerrassaCentre és l’associació de comerciants del centre de Terrassa. Representa i defensa els interessos del sector davant les administracions i porta a terme iniciatives per promocionar l’activitat comercial a la seva zona d’influència.

Així doncs, a partir d’aquest mes d’octubre, les empreses associades a TerrassaCentre podran adreçar-se als punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels comerços i establiments associats a TerrassaCentre i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

TERRASSACENTRE_2

 

Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior. 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 1.400 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 62 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 4.000 llocs de treball a CatalunyaEl sector del comerç representa un 35,3% de totes les cessions al conjunt del país. Un 18% de les cessions del sector del comerç s’han donat al Vallès Occidental.

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la ciutat i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.

El Diari de Terrassa publica avui la notícia:

“La campanya Tardor Solidària impulsada per l’associació de comerciants Terrassa Centre ha recollit més de mil quilos de roba usada per la cooperativa del tercer sector Roba Amiga. La xifra s’ha de prendre com a provisional perquè a dia d’ahir encara faltava recollir alguns comerços que esperaven fer la entrega i no va poder ser a causa de l’aturada.”

Comunicat de l’Associació TerrassaCentre
www.terrassacentre.com

L’Associació TerrassaCentre s’adhereix al comunicat de la Taula per la Democràcia i condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.

Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.

Així mateix, expressem la nostra solidaritat i afecte a totes les persones ferides i desitja que es recuperin ben aviat.

Per tot això, fem una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a mobilitzar-se, en la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància.

Essent així,

Convoquem i ens afegim a l’acord de la Taula per la Democràcia avui dia 2 a les 12h a concentrar-se davant els centres de treball dels nostres centres ciutats.

 Convoquem i ens afegim a l’acord de la Taula per la Democràcia a una aturada del país demà dimarts dia 3 d’octubre.

Ens afegim doncs a fer una crida al conjunt de les forces polítiques i socials catalanes, de l’Estat Espanyol i d’Europa per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Terrassa, 2 d’octubre de 2017

 

 

 

 

 

TARDOR SOLIDÀRIA

Els dies 29 i 30 de setembre et convidem a participar a la recollida de roba per la ONG Roba Amiga. TerrassaCentre distribuirà contenidors als comerços perquè puguis dipositar la roba que ja no utilitzes. Els comerços adherits a la campanya Tardor Solidària t’agrairan el teu gest amb descomptes, obsequis o promocions.

Consultar aquí els establiments adherits a la campanya.

El divendres 29 a partir de les 20h hi haurà actuacions musicals a:

Font Vella, amb el grup Dreams 60

Raval de Montserrat, amb els grups Soul Band i The Flippers

Plaça Salvador Espriu, amb els grups Nameless i Dijous Gras

 

22 DE JULIOL FORA STOCKS

El proper 22 de juliol tindrà lloc la 24 ena edició del Fora Stocks d’estiu.

La Plaça Vella i el carrer Major s’ompliran de carpes on les botigues de terrassacentre trauran els estocs i oferiran productes amb descomptes.

Pels carrers del centre també trobareu botigues que treuen el taulell al carrer per oferir els seus productes amb descomptes.

Aquest any incorporem novetats i sorpreses. Si voleu saber quines botigues hi podreu trobar, cliqueu aquí.

Us hi esperem!

Ja està a la venda el llibre “Secrets de Carrers”. Reviu el passat dels carrers del centre de Terrassa.

“Poques vegades ens hem parat a contemplar amb deteniment els carrers per on circulem. Si ho féssim més ens adonaríem que els carrers del Centre de Terrassa són el resultat de més de 700 anys de vicissituds. I és que la primera configuració per carrers de la vila medieval data de finals del segle XII… més de 700 anys de vivències que ara podem revisitar i, perquè no, reviure. ” Paràgraf del pròleg del Joan Soler, director de l’Arxiu Històric de Terrassa.

El podeu comprar per 10€ a les llibreries:

Abacus (Carrer Font Vella, 72-78)

Atenea (Carrer Gavatxons, 20)

La Casa del Llibre (Carrer Cremat, 15)

La Temerària (Carrer Unió, 7)

Oficina de Turisme (Plaça de Josep Freixa i Argemí, 11 – Masia Freixa)

Aquest matí s’ha fet el sorteig dels 16 premis del joc “secrets de carrers”, en directe al programa “el submarí” de Ràdio Terrassa a les 12.45h. Ho podeu escoltar aquí

Els guanyadors són:

Altaveu bluetooth  (Aubets)  Maria del Mar Gispert-Saüch Castro

Flauta dolça  (Casa Farràs)  Paula Cardoso Molina

Lot manualitats  (Abacus)  Jaume Ruiz Codina

Lot llibres  (Atenea)  Elisa Soler Elias

Monopatí  (Benetton)  Anna Costa Marbà

Altaveu bluetooth  (Milar Paloma)  Jana Fernandez Martinez

Lot llibres (La Temerària) Albert Gasulla Sauqué

Simulador Moto (Joguets Mio) Montse Puig Gimenez

Lot productes  (Casa Gispert)  Lara Güemes Ferreres

Lot llibres (Casa del Llibre)  Oleguer Jansana Moreno

Raclette (Racc) David Zamora

Pal selfie  (Racc)  Anna Sanromà

Penjador peu  (Barruguet)  Pilar Castella Solé

Nina  (Barruguet)  Montse Olivares Fuentes

Penjador paret (Barruguet)  Vinyet Bernils

Joc ordinador (Casarramona)  Iris Bajo Gil

 

Volem agrair a tothom la participació i enhorabona als premiats!

INICI

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies